Nieuws en feiten over Tafeltennisvereniging Meppel 2018


Week 16. Einde voorjaarscompetitie met

twee kampioenen

 

Team 3 haalde in de thuiswedstrijd een ruime overwinning van 25 tegen 5 games op de Treffers 8. Omdat de mannen van Deto 4 negen games bij Dedemsvaart lieten liggen werd Meppel 3 met een verschil van 4 games kampioen in de 4e klasse en promoveren ze in het najaar naar de derde klas.

 

Team 4 wist zich met een mooie overwinning van 7-3 tegen Hou-Tafel 9  aan de kop van de ranglijst te handhaven en met een verschil van 3 punten op Deto 6 het kampioenschap binnen te halen en zullen ze in het najaar promoveren naar de 4e klas.

 

Team 2 leed een  2-8 nederlaag tegen Hou-Tafel 4 en eindigen uiteindelijk op de 4e plaats in de promotiepoule, waarmee zij zich handhaven  in de 3e klas.

 

Team 1. De laatst wedstrijd van de voorjaarscompetitie werd gewonnen door Meppel met 7-3 tegen TIOS 1 uit Balinge zij het enigszins geflatteerd aangezien de tegenstander maar met 2 man waren gekomen door het uitvallen van Erik Otten.

Daarmee eindigde Meppel op de 3e plaats en handhaaft zich in de 2e klasse.

 

De eerste wedstrijd van de avond, Michel ten Hoeve tegen Henk Dolfing, was van erg wisselend niveau en ging in 4 games richting TIOS. Richard Abels had daarna een hele kluif aan Janneke Oosting waar in elke game net steeds één twee puntjes het verschil moesten maken maar Abels won uiteindelijk met 12 -10 in de vierde game.

 

 Het daarna volgende dubbelspel, dit keer voor het eerst in de opstelling Abels/ten Hoeve, tegen Dolfing/Oosting zou van wisselende kwaliteit zijn goed spel werd afgewisseld met onnodige fouten maar dat van beide kanten. Uiteindelijk moest de factor geluk  het verschil maken en die viel richting Tios.

Klaas pot had het in zijn party tegen Oosting erg lastig en verloor de eerste 2 games waarnaar hij meer grip op het spel van Oosting kreeg en de wedstrijd nog wist om te buigen in een 5 games overwinning. De partij van Abels tegen Dolfing werd een makkelijke overwinning voor Abels, Dolfing had zijn kruid deze avond zo te zien al verschoten en ook de partij tegen Pot werd een gemakkelijke prooi voor de Meppeler. De laatste partij van de avond Ten Hoeve tegen Oosting werd nog een spannende

 

strijd  maar werd beslist in de 5e game in het voordeel van Tios.

 

Het bestuur feliciteert Team 3 en team 4 met het behaalde kampioenschap.

Tevens een compliment voor team 1 en team 2 met het zich handhaven in de 2e resp. 3e  klasse

 


Week 15

Nu de voorjaarscompetitie op zijn einde loopt kunnen de eindresultaten ongeveer worden voorspeld.

 

Team 1 speelde 5-5 in de uitwedstrijd in Assen waarmee ze zich op de derde plaats hebben genesteld

en zij zullen dus gewoon in de 2e klasse blijven.

 

Team 2 leed een  3-7 nederlaag tegen Deto 3 en daarmee is de kans op promotie verkeken, maar zij handhaven zich prima in de 3e klasse

 

Team 3 haalde een nipte overwinning van 16 tegen 14 games bij Hou-Tafel 7 en staan samen aan kop met Deto 4  (ieder 128 games.)  De uitgangspositie voor Meppel is gunstig omdat Deto in de laatste wedstrijd Dedemsvaart tegenkomt (120 games) en Meppel tegen de treffers moet (slechts 48 games)

 

Team 4 wist zich met een formidabele overwinning van 10-0 tegen Deto 6 meteen aan de kop van de ranglijst te nestelen. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg maken zij een zeer grote kans kampioen te worden en te promoveren naar de 4e klas.

 


Alwin Pot is de verrassende winnaar van de clubkampioenschappen 2018 van TTV Meppel.

Alwin Pot, die dit seizoen al promoveerde met zijn team, zorgde voor een grote verrassing. Na twee spelers uit team 2 al in de series te verslaan, moest de derde speler uit dat team zich in de kruisfinale gewonnen geven.

Omdat zijn vader Klaas ongeslagen was in de series en in de kruisfinale won van Kees Schutter, werd het een finale tussen vader en zoon Pot.

Tot ieders verrassing (behalve die van Alwin zelf) werd vader Klaas, die vanwege zijn zege in 2017 de gedoodverfde winnaar was, met duidelijke cijfers door zoon Alwin verslagen.

In de semifinale om de derde en vierde plaats ging Ben Verheul met de derde prijs aan de haal.

Namens de hele vereniging:  Gefeliciteerd Alwin, Klaas en Ben.