Nieuws en feiten over Tafeltennisvereniging Meppel 2018


Meppeler tafeltennissers: achtste zege op rij

 

Het eerste team van TTV Meppel boekte in eigen huis de achtste zege op rij. Deze keer moest het derde team van Tornado ’65 met 9-1 buigen. De Meppeler tafeltennissers liggen met nog twee wedstrijden te spelen op koers voor het kampioenschap. De beoogde promotie naar de tweede klasse ligt nu voor het grijpen. Daar zal de uitdaging wat groter zijn.

Ook zonder de nog van blessure revaliderende Michel ten Hoeve bleek het krachtsverschil met de Valthenaren duidelijk te groot. Alleen Jan Supèr wist tegen Johan Cremer, de sterkste speler bij de gasten, net niet te winnen. Tegen de jeugdige Jochem Brans en routinier Willem Mulder bleef Supèr wel eenvoudig aan de goede kant van de score. Klaas Pot voegde deze avond weer drie overwinningen toe aan zijn imposante reeks van 24 ongeslagen partijen. Richard Abels bleef goed in het spoor van zijn kopman, nam en passant revanche voor de eerdere nederlaag tegen Cremer en boekte ook drie overwinningen, waarmee hij inmiddels op 19 zeges uit 21 staat. Samen met Pot won hij ook het dubbelspel, zoals overigens al het hele seizoen. 

 Eindstand 9-1. Winstpartijen voor Meppel: Pot 3, Abels 3, Supèr 2, dubbel 1.

________________________________________________________________________

Het tweede team van Meppel stevent helaas af op degradatie. Met nog twee wedstrijden te gaan staan ze op de laatste plaats met een verschil van vijf punten met de voorlaatste plaats uit de poule.

_________________________________________________________________________

Het derde team van Meppel staat, met nog twee wedstrijden voor de boeg, op de voorlaatste (5e) plaats. Met een ruime voorsprong op de zesde plaats maar ook een ruime achterstand op de vierde plaats lijkt het er nu op dat zij ook zo zullen eindigen.   


TTV Meppel op kampioenskoers

 

Het eerste team van TTV Meppel boekte in eigen huis de zevende zege op rij. Deze keer moest het damesteam van Dedemsvaart 4 met 9-1 ruim buigen. De Meppeler tafeltennissers liggen met nog drie wedstrijden te spelen en zes wedstrijdpunten voorsprong, op koers voor het kampioenschap.

Ondanks goed tegenspel van de technisch vaardige gasten, werd het deze avond maar niet spannend. Het krachtsverschil bleek in de meeste partijen te groot, getuige ook zes Meppeler overwinningen in de minimale drie games. Klaas Pot voegde weer drie overwinningen toe aan zijn inmiddels  imposante reeks van 21 ongeslagen partijen, al was daar tegen Annet Sieltjes na een nipt verloren eerste game wel gerichte coaching en een tactische omzetting voor nodig. Richard Abels bleef goed in het spoor van zijn kopman en boekte drie overwinningen, waarmee hij inmiddels op 16 zeges uit 18 partijen staat. Samen met Pot won hij ook het dubbelspel, zoals overigens al het hele seizoen. Derde man Jan Supèr was beter op dreef dan voorgaande weken. Alleen tegen Ellen van Eijk moest hij in een spannende partij het onderspit delven – na een 9-4 (!) voorsprong in de beslissende game ging die partij alsnog verloren. Supèr won daarentegen wel voor het eerst in jaren van Angstgegner Annet Pouls.

 

 

Eindstand 9-1. Winstpartijen voor Meppel: Pot 3, Abels 3, Supèr 2, dubbel 1.


Meppeler tafeltennissers winnen

 

Het "vlaggenschip" van TTV Meppel boekte zijn zesde zege op rij, een fraaie bekroning van een week waarin alle drie de Meppeler teams met 7-3 wisten te winnen. Met nog vier wedstrijden te gaan en vijf punten voorsprong op Assen 7, heeft Meppel 1 zodoende goede kans op de beoogde promotie naar de tweede klasse. In Coevorden kenden Klaas Pot (inmiddels 18 wedstrijden op rij ongeslagen) en Richard Abels opvallend weinig problemen tegen de jeugdige tegenstand van Nick Westerhof, Annelijn Rust-Reubzaet en Sabrina Kreeft. Samen wonnen zij ook het dubbelspel, waarmee de zeven punten zijn verklaard. Tussendoor moest de onzeker opererende Jan Supèr juist steeds zijn meerdere erkennen in de spelers van Hou Tafel 4, al was dat twee keer met heel nipt verschil in de beslissende vijfde game.

 

 

Eindstand 7-3. Winstpartijen voor Meppel: Pot 3, Abels 3, Supèr 0, dubbel 1.


TTV Meppel neemt afstand

 

Halverwege de najaarscompetitie nemen de Meppeler tafeltennissers dan toch afstand van de verzamelde concurrentie. Een ruime 9-1 zege op eigen tafel in de gemeentelijke derby tegen DETO 4 brengt het team op minimaal zes punten voorsprong in de strijd om het kampioenschap.

De avond begon nog moeizaam. In de openingspartij tegen Arnold Bes keek Richard Abels tegen twee verloren games aan, alvorens hij zijn tactiek kon wijzigen. Door wat meer achterop de tafel te spelen wist hij alsnog duidelijk in vijf games te winnen. Jan Supèr – terug van enkele weken blessureleed – had nog niet helemaal het goede ritme te pakken. Hij wist door zijn afwisseling van effectvolle aanvallen en vasthoudend verdedigen toch de onconventioneel met penhoudergreep spelende Erik Bolding in vijf games te verslaan. Daarna won Klaas Pot eenvoudig van Harry van der Weij en na het evenzeer eenvoudig gewonnen dubbel stond een 4-0 tussenstand op het bord. Bes – ook op papier de sterkste speler bij de Nijeveners - was in vijf games nog te sterk voor Supèr, maar daarna maakte de thuisploeg de wedstrijd snel af en ging er nog slechts een enkele game verloren. Klaas Pot wist en passant met zijn snelle korte-noppenspel weer drie overwinningen toe te voegen aan zijn ongeslagen status, een serie van inmiddels 15.

 

 

Eindstand 9-1. Winstpartijen voor Meppel: Pot 3, Abels 3, Supèr 2, dubbel 1.


Alwin Pot is de verrassende winnaar van de clubkampioenschappen 2018 van TTV Meppel.

Alwin Pot, die dit seizoen al promoveerde met zijn team, zorgde voor een grote verrassing. Na twee spelers uit team 2 al in de series te verslaan, moest de derde speler uit dat team zich in de kruisfinale gewonnen geven.

Omdat zijn vader Klaas ongeslagen was in de series en in de kruisfinale won van Kees Schutter, werd het een finale tussen vader en zoon Pot.

Tot ieders verrassing (behalve die van Alwin zelf) werd vader Klaas, die vanwege zijn zege in 2017 de gedoodverfde winnaar was, met duidelijke cijfers door zoon Alwin verslagen.

In de semifinale om de derde en vierde plaats ging Ben Verheul met de derde prijs aan de haal.

Namens de hele vereniging:  Gefeliciteerd Alwin, Klaas en Ben.