Nieuws en feiten over Tafeltennisvereniging Meppel 2018


Nieuwe Kampioen TTV Meppel


Alwin Pot is de verrassende winnaar van de clubkampioenschappen 2018 van TTV Meppel.

Alwin Pot, die dit seizoen al promoveerde met zijn team, zorgde voor een grote verrassing. Na twee spelers uit team 2 al in de series te verslaan, moest de derde speler uit dat team zich in de kruisfinale gewonnen geven.

Omdat zijn vader Klaas ongeslagen was in de series en in de kruisfinale won van Kees Schutter, werd het een finale tussen vader en zoon Pot.

Tot ieders verrassing (behalve die van Alwin zelf) werd vader Klaas, die vanwege zijn zege in 2017 de gedoodverfde winnaar was, met duidelijke cijfers door zoon Alwin verslagen.

In de semifinale om de derde en vierde plaats ging Ben Verheul met de derde prijs aan de haal.

Namens de hele vereniging:  Gefeliciteerd Alwin, Klaas en Ben.


TTV Meppel degradeert

Door een 6-4 verlies in de laatste competitiewedstrijd tegen directe concurrent Olympia ’54 is het eerste team van tafeltennisvereniging Meppel gedegradeerd. De versterkte degradatieregeling uit de tweede klasse is het team dat op de vierde plek eindigde zodoende nipt funest geworden.

In Emmercompascuum zou Meppel aan een gelijkspel voldoende hebben voor handhaving; de gastheren moesten winnen om aan degradatie te ontsnappen. Er ontspon zich een spannende strijd met tot op het allerlaatst wisselende kansen. Aan de kant van Olympia bleek Hans Greevink deze avond onverslaanbaar met zijn sterke opslag en gevarieerde noppen-spel. Ook het dubbelspel viel uit in het voordeel van de thuisploeg.

Hans Righolt wist voor de Meppelers met zijn verrassende aanvalsslagen echter wel te winnen van Erwin Goossen en Arjen Meijeringh. Zijn prestatie werd geëvenaard door Klaas Pot, die tegen Goossen weliswaar niet optimaal zijn geliefde snelle korte-noppenspel kon spelen, maar op vechtlust toch de punten pakte. Na deze zege van Pot stond een 5-4 tussenstand in het voordeel van de thuisclub op het bord - beide ploegen hadden op dat moment het laatste punt nodig voor lijfsbehoud.

Achter de tafel verschenen nog Jan Supèr en Arjen Meijeringh, beide tot op dat moment zonder zege deze avond. Supèr won de eerste game nipt, Meijeringh maakte in de tweede game even nipt gelijk. Supèr bleef berekenend en (te) voorzichtig spelen, Meijeringh nam wat meer risico en wist gaandeweg de partij naar zich toe te trekken. Eindstand zodoende 6-4 voor de thuisploeg, Supèr bleef deze avond zonder overwinning.

 

In een individuele sport als tafeltennis zijn persoonlijke resultaten van belang; ook daar wordt nu de balans opgemaakt. Kopman Klaas Pot verloor dit seizoen negen van zijn 24 partijen en scoorde zo een winstpercentage van 62%. Nieuwe kracht Hans Righolt kwam uit op precies 50% (9 uit 18). Michel ten Hoeve, door blessures zeer beperkt inzetbaar, kwam op 3 uit 6 - ergo ook 50% winst. Jan Supèr tenslotte scoorde dit seizoen wederom wat teleurstellend: 5 uit 24, ofwel 21%.


Kampioenschap tafeltennisvereniging Meppel

In de voorlaatste week van de competitie kon TTV Meppel een kampioenschap noteren. Het derde team – bestaande uit Zeger Plug, Alwin Pot, Andries Scheltes en Addy Koetje - won thuis met 6-4 tegen directe concurrent TIG 3 uit Drouwenerveen, en kan daardoor in de vijfde klasse niet meer worden achterhaald.

 

Het eerste team van tafeltennisvereniging Meppel speelde in Valthe 5-5 tegen Tornado 2. De punten werden gemaakt door Klaas Pot en Hans Righolt (elk twee), en Jan Supèr (één overwinning). Het Meppeler vlaggenschip heeft zodoende in de afsluitende onderlinge wedstrijd tegen Olympia ’54 uit Emmercompascuum aan een gelijkspel voldoende om zich te handhaven in de tweede klasse. De wedstrijden tegen deze tegenstander zijn altijd moeizaam en spannend, maar de Meppelers hebben de kansen door het goede gelijke spel in Valthe wel weer in eigen hand.


TTV Meppel beperkt verlies tegen koploper

Het eerste team van tafeltennisvereniging Meppel verloor deze week tegen gedoodverfd kampioen Dedemsvaart 1. De 7-3 nederlaag viel door het sterke weerwerk van de Meppelers nog gematigd uit en daardoor bleven de posities op de ranglijst ongewijzigd. Met nog twee ronden te spelen lijken Meppel en Olympia (Emmercompascuum) te gaan uitmaken wie zich in de tweede klasse kan handhaven.

De punten werden in deze thuiswedstrijd tegen Dedemsvaart in het enkelspel gemaakt door Klaas Pot en Hans Righolt, die beiden vrij eenvoudig wisten te winnen van Ian Tempelman. Ook Jan Supèr had goede kansen tegen de minst sterke speler aan de kant van de gasten, maar moest uiteindelijk na een lange partij in de beslissende vijfde game nipt zijn meerdere erkennen.

Net als eerder dit seizoen bleken Willem Greidanus en Jerry de Lange echt te sterk, ondanks goed tegenspel en een enkele gewonnen game voor Meppel. Beide spelers combineren verraderlijke noppen op de backhand met een ijzersterke forehand-aanvalsslag. Greidanus heeft met deze wapens het hele seizoen nog geen enkele partij verloren, en De Lange slechts één. Het verlies van deze partijen was dus voorwaar niet onverwacht.

Enigszins verrassend en zeker positief daarentegen was de overtuigende winst van Pot en Supèr in het dubbelspel tegen dit geroemde Dedemsvaarter duo, waarmee het derde punt voor Meppel werd binnengesleept.

Uitslag TTV Meppel 1 – Dedemsvaart 1: 3 - 7.

Winstpartijen voor Meppel: Hans Righolt 1, Jan Supèr 0, Klaas Pot 1, dubbelspel 1

Andere teams TTV Meppel.

 

Het tweede team verloor met 6-4, en blijft rode-lantaarndrager in de 3e klasse.

Het derde team daarentegen won deze week wederom (8-2) en ziet het kampioenschap in de 5e klasse lonken. We kunnen hierbij nog aantekenen dat Addy haar eerste partij in de competitie heeft gewonnen.


Nuttige overwinning TTV Meppel

In de vierde wedstrijd van de voorjaarscompetitie wist het eerste team van tafeltennisvereniging Meppel voor het eerst te winnen. In eigen huis waren de Meppelers met 6-4 te sterk voor Tornado ’65. Met deze nuttige zege haakt het team weer volledig aan bij de concurrentie in de strijd om het klassenbehoud, en is alles met nog vier wedstrijden te spelen in eigen hand.

De avond kende een spannend verloop, waarin er nooit meer dan twee wedstrijdpunten verschil op de borden kwam. Het eerste punt voor Meppel werd gescoord door Jan Supèr, die tactisch slim speelde tegen de eveneens linkshandige Otto Kroeze en daarbij herhaaldelijk doorkwam met zijn sterke forehand-aanval. In zijn beide andere partijen echter bleek Supèr deze avond nog de mindere. Iets beter verging het Michel ten Hoeve, die ondanks fysiek ongemak toch tweemaal wist te winnen. Behalve de al genoemde Kroeze moest ook Valthenaar Henk Talens buigen voor het snelle spel van Ten Hoeve, kort op te tafel. Klaas Pot tenslotte toonde voor het eerst dit seizoen waarom hij kopman is bij de Meppelers. Tegen alle drie de tegenstanders bleek hij met zijn lastige korte-noppenspel eenvoudig de sterkste. Ook de tot dan toe deze avond nog ongeslagen Antje Cremer wist hem zelfs geen game afhandig te maken. Alleen in het dubbelspel met Supèr moest Pot de punten aan de tegenstanders laten.

TTV Meppel 1 – Tornado ’65 2. Uitslag 6 - 4. Michel ten Hoeve 2, Jan Supèr 1, Klaas Pot 3.

 

Andere teams TTV Meppel. Het tweede team heeft het heel lastig, en is nu rode-lantaarndrager in de 3e klasse. Het derde team daarentegen doet het uitstekend en ligt op koers om kampioen te worden in de 5e klasse.


Vrijdag 5 januari j.l. werden de open Drentse Kampioenschappen in Coevorden gehouden.

Hier werd Zeger Plug tweede bij de Veteranen in de gecombineerde 3e en 4e klasse.