Nieuws en feiten over Tafeltennisvereniging Meppel 2018Goede start TTV MEPPEL

Na gepromoveerd te zijn naar de 2e klasse, is dit seizoen handhaving de grootste uitdaging en deze is goed gestart. Uit tegen een van de directe concurrenten Reflex 65 2 uit Hoogeveen. Na een jaar

van blessureleed  was het Michel ten Hoeve die zijn eerste wedstrijd mocht aantreden tegen Hoogeveens sterkste speler Gert Mulderij. Beide spelers lieten goed spel zien maar Ten Hoeve kwam duidelijk nog wat spelritme tekort en verloor in 3 sets. Klaas Pot trok de 2e partij van de avond tegen Jaap de Boer makkelijk naar zich toe in 3 sets.

Richard Abels van Meppel had een spannende strijd in de 3e partij tegen Martin Santing die met goed topspinspel het Abels erg lastig maakte, om en om werden de sets verdeeld. De 5e en beslissende set  ging na kansen over en weer toch naar Santing. Een 2-1 achterstand was een feit maar dit werd snel recht getrokken in het dubbelspel door Pot/Abels in een makkelijke 3 sets overwinning tegen Santing/Mulderij . Hierna had Ten Hoeve nog een 5 setter tegen de Boer net als Abels tegen Mulderij,

maar deze werden allebei in voordeel van Meppel beslist. Pot won zijn overige 2 partijen tegen Santing en Mulderij overtuigend en bleef de avond ongeslagen. Ook Ten Hoeve pakte zijn 2e punt. Abels had nog een spannende 5 setter tegen de Boer die hij in zijn voordeel kon beslissen zodat

Meppel met een strakke 2-8 overwinning  huiswaarts ging.  Meppel 2 had thuis evenzeer een goede start, met een 6-4 overwinning tegen Emmen 3. Al met al een geslaagde start van de competitie voor ttv Meppel.

 

 


Met trots kunnen we hier vermelden dat Jan Supèr bij het nieuwjaarstoernooi van Deto in Nijeveen de eerste prijs in zijn klasse heeft gewonnen.

Van harte gefeliciteerd namens de leden van TTV Meppel.


TTV Staphorst wint Battle over de Reest

 

In de winterstop van de tafeltenniscompetitie traden de buurvereniging Meppel en Staphorst tegen elkaar in het strijdperk. Totaal zes spelers uit Staphorst reisden af naar Meppel en troffen daar het dubbele aantal spelers van de thuisclub. In een boeiende en gevarieerde opzet werden bijna 70 wedstrijden gespeeld, waarin de elementen gezelligheid en kennismaken met elkaar centraal stonden. Waar het de puntentelling betrof, bleken de gasten al snel en duidelijk de bovenliggende partij. Toppers aan Staphorster kant waren de eerste-teamspelers Albert Kuiper, Hans Righolt en Sibrand Hassing; zij bleven de hele avond zonder verliespartij . Niet alleen in de finales, maar ook in de voorrondes konden zelfs Ben Verheul, Klaas Pot en Richard Abels als topspelers van Meppel daaraan niet tippen. Zodoende kon wedstrijdleider Jan Supèr aan het eind van de avond de bokaal voor de eerste editie van de Battle over de Reest overhandigen aan de jongste speler van Staphorst ter plekke, Hermen van Arnhem. Door het karakter van de wisselbeker te benadrukken, werd meteen een voorschot genomen op een toekomstige gelegenheid voor revanche voor TTV Meppel.


Alwin Pot is de verrassende winnaar van de clubkampioenschappen 2018 van TTV Meppel.

Alwin Pot, die dit seizoen al promoveerde met zijn team, zorgde voor een grote verrassing. Na twee spelers uit team 2 al in de series te verslaan, moest de derde speler uit dat team zich in de kruisfinale gewonnen geven.

Omdat zijn vader Klaas ongeslagen was in de series en in de kruisfinale won van Kees Schutter, werd het een finale tussen vader en zoon Pot.

Tot ieders verrassing (behalve die van Alwin zelf) werd vader Klaas, die vanwege zijn zege in 2017 de gedoodverfde winnaar was, met duidelijke cijfers door zoon Alwin verslagen.

In de semifinale om de derde en vierde plaats ging Ben Verheul met de derde prijs aan de haal.

Namens de hele vereniging:  Gefeliciteerd Alwin, Klaas en Ben.