Nieuws en feiten over Tafeltennisvereniging Meppel 2019


Meppeler Courant van 19 juni 2019Vakantiesluiting 2019

 

In verband met de zomervakantie is onze laatste speeldag

2 juli a.s.

We beginnen weer na de vakantie op

20 augustus a.s.


Klaas Pot is de winnaar van de clubkampioenschappen 2019.

 

Dinsdag 14 mei was het weer zover de jaarlijkse clubkampioenschappen van TTV Meppel.

20 man gingen deze avond de strijd aan voor de felbegeerde titel van clubkampioen 2019.

Na het inloten van de deelnemers, die verdeeld werden over 3 Poels, werd er gestreden in een best of 3 format.

Op de 6 beschikbare tafels werd er hard gestreden voor de eerste 2 plaatsen in de poules die recht gaven op plaatsing voor de volgende ronde. Deze 6 plaatsen werden aangevuld met  2 Lucky loosers. Al gauw werd duidelijk dat de gevestigde orde, team 1 en team 2, zich makkelijk zouden plaatsen voor de volgende rondes, aangevuld met Ben Verheul en Edward Hulleman.

Na deze ronde verschenen toch wel de verwachte namen op het bord voor de halve finales waarin Alwin Pot ( na zijn winst van vorig jaar geen verassing) zich wist  te plaatsen door met goed spel Michel ten Hoeve uit het toernooi te slaan.

De halve finales waren daardoor als volgt: Richard Abels moest het opnemen tegen Klaas Pot en Jan Supér nam het op tegen Alwin Pot voor een plek in de finale nu in een best of 5 format.

Richard Abels tegen Klaas Pot was een zeer spannende strijd en de volle  5 games waren nodig om een winnaar te bepalen en de winst ging nipt naar Klaas Pot die net als vorig jaar zich kon melden voor de finale. Ook dit keer zou hij het weer op moeten nemen tegen zijn zoon Alwin Pot die Jan Supér in 4 sets de baas was. Maar eerst nog de strijd om de 3e plaats, deze werd eenvoudig gewonnen door Richard Abels, Supér had duidelijk al zijn kruit al verschoten in de voorgaande partijen en kon het snelle spel van Abels dan ook niet pareren.

 

Net als vorig jaar stonden vader en zoon Pot weer tegenover elkaar echter zou dit keer senior met gedegen spel Junior de baas zijn, wat vorig jaar nog andersom was. Titelverdediger Alwin Pot moest zijn titel inleveren maar deze bleef dus wel in de familie.


Week 16. Einde voorjaarscompetitie met

twee kampioenen

 

Team 3 haalde in de thuiswedstrijd een ruime overwinning van 25 tegen 5 games op de Treffers 8. Omdat de mannen van Deto 4 negen games bij Dedemsvaart lieten liggen werd Meppel 3 met een verschil van 4 games kampioen in de 4e klasse en promoveren ze in het najaar naar de derde klas.

 

Team 4 wist zich met een mooie overwinning van 7-3 tegen Hou-Tafel 9  aan de kop van de ranglijst te handhaven en met een verschil van 3 punten op Deto 6 het kampioenschap binnen te halen en zullen ze in het najaar promoveren naar de 4e klas.

 

Team 2 leed een  2-8 nederlaag tegen Hou-Tafel 4 en eindigen uiteindelijk op de 4e plaats in de promotiepoule, waarmee zij zich handhaven  in de 3e klas.

 

Team 1. De laatst wedstrijd van de voorjaarscompetitie werd gewonnen door Meppel met 7-3 tegen TIOS 1 uit Balinge zij het enigszins geflatteerd aangezien de tegenstander maar met 2 man waren gekomen door het uitvallen van Erik Otten.

Daarmee eindigde Meppel op de 3e plaats en handhaaft zich in de 2e klasse.

 

 

Het bestuur feliciteert Team 3 en team 4 met het behaalde kampioenschap.

Tevens een compliment voor team 1 en team 2 met het zich handhaven in de 2e resp. 3e  klasse