Nieuws en feiten over Tafeltennisvereniging Meppel 2018


TTV Staphorst wint Battle over de Reest

 

In de winterstop van de tafeltenniscompetitie traden de buurvereniging Meppel en Staphorst tegen elkaar in het strijdperk. Totaal zes spelers uit Staphorst reisden af naar Meppel en troffen daar het dubbele aantal spelers van de thuisclub. In een boeiende en gevarieerde opzet werden bijna 70 wedstrijden gespeeld, waarin de elementen gezelligheid en kennismaken met elkaar centraal stonden. Waar het de puntentelling betrof, bleken de gasten al snel en duidelijk de bovenliggende partij. Toppers aan Staphorster kant waren de eerste-teamspelers Albert Kuiper, Hans Righolt en Sibrand Hassing; zij bleven de hele avond zonder verliespartij . Niet alleen in de finales, maar ook in de voorrondes konden zelfs Ben Verheul, Klaas Pot en Richard Abels als topspelers van Meppel daaraan niet tippen. Zodoende kon wedstrijdleider Jan Supèr aan het eind van de avond de bokaal voor de eerste editie van de Battle over de Reest overhandigen aan de jongste speler van Staphorst ter plekke, Hermen van Arnhem. Door het karakter van de wisselbeker te benadrukken, werd meteen een voorschot genomen op een toekomstige gelegenheid voor revanche voor TTV Meppel.


Meppeler tafeltennissers sluiten in stijl af

 

Het eerste team van TTV Meppel won ook zijn laatste wedstrijd in de najaarscompetitie. Tegen Deto 4 werd het vrij eenvoudig 7-3. Het eerder al behaalde kampioenschap kreeg zodoende met een totaal aantal punten van 74 (uit 100) nog wat meer glans.

Richard Abels en Klaas Pot kenden individueel weinig problemen tegen de Nijeveners Arnold Bes, Richard Scholtens en Erik Bolding. Slechts een enkele game ging - zonder verdere consequenties - verloren. Verrassend genoeg echter wist het dubbel Scholtens/Bolding de Meppeler combi wel de enige verliespartij van de competitie te bezorgen. Derde man aan Meppeler zijde was invaller Alwin Pot. Hij speelde zeer verdienstelijk tegen Bes, de sterkste speler bij de gastheren, maar moest twee keer in de verlenging nipt buigen. Tegen Bolding wist Pot jr. zelfs zijn eerste overwinning in de derde klasse te boeken.

Eindstand 7-3. Winstpartijen voor Meppel: Klaas Pot 3, Richard Abels 3, Alwin Pot 1, dubbel 0.

 

In een individuele sport als tafeltennis zijn persoonlijke resultaten van belang; ook daar wordt nu de balans opgemaakt. Kopman Klaas Pot verloor dit seizoen precies één van zijn 30 partijen en scoorde zo een winstpercentage van 97%. Nieuwe kracht Richard Abels kwam bijna even hoog uit: 93% (25 uit 27). Jan Supèr tenslotte scoorde dit seizoen ongeveer volgens verwachting: 10 uit 21, ofwel 48%. Daarnaast werden 9 van tien dubbelpartijen gewonnen en scoorde Alwin Pot het 74e punt.

 

Het 2e en 3e team hebben het helaas veel slechter gedaan. Ze zijn beiden gedegradeerd. Team 2 eindigde als laatste in hun poule en gaan terug naar de 4e klasse. Team 3 eindigde als voorlaatste in hun poule, maar konden daardoor degradatie naar de 5e klasse net niet voorkomen.


                               TTV MEPPEL NAJAARSKAMPIOEN 2019

Na een zwaarbevochten zege tegen Assen 7 - de laatst overgebleven concurrent - kan het eerste team van TTV Meppel het kampioenschap vieren. Met nog één wedstrijd te gaan, zijn de Meppeler tafeltennissers niet meer te achterhalen. De beoogde promotie naar de tweede klasse is daarmee gerealiseerd.

Makkelijk ging het echter niet in sporthal De Spreng in Assen. Halverwege de avond stond pas een nipte 2-3 voorsprong voor de Meppelers op het bord; vijf overwinningen in evenzovele partijen daarna leiden toch tot een afgetekende overwinning.

Richard Abels won met gecontroleerd en gevarieerd spel al zijn drie partijen. Hij had daarvoor alleen  tegen routinier Ed Jansen meer dan de minimale drie games nodig. Eerder op de avond had hij vrij eenvoudig gewonnen van zowel Pelle Norder (eerder in Meppel nog te sterk) als René Freije. Samen met Klaas Pot won Abels ook het dubbelspel, zoals overigens al het hele seizoen.

Jan Supèr verloor in een tactisch steekspel met wisselende kansen tegen Freije, maar wist daarna zowel Jansen als Norder met gecontroleerd spel en fraaie punten uit de tweede lijn te verslaan.

Klaas Pot kon deze avond niet zijn favoriete snelle spel aan de tegenstanders opleggen. Hij had tegen zowel Jansen als Freije de maximale vijf games nodig om de partij binnen te slepen. De jeugdige Assenaar Norder wist hem met sterk aanvallend spel zelfs de eerste verliespartij in deze competitie toe te brengen. Een klein smetje op een verder uitstekend verlopen avond.

 

Eindstand 8-2. Winstpartijen voor Meppel: Pot 2, Abels 3, Supèr 2, dubbel 1. 

 


Alwin Pot is de verrassende winnaar van de clubkampioenschappen 2018 van TTV Meppel.

Alwin Pot, die dit seizoen al promoveerde met zijn team, zorgde voor een grote verrassing. Na twee spelers uit team 2 al in de series te verslaan, moest de derde speler uit dat team zich in de kruisfinale gewonnen geven.

Omdat zijn vader Klaas ongeslagen was in de series en in de kruisfinale won van Kees Schutter, werd het een finale tussen vader en zoon Pot.

Tot ieders verrassing (behalve die van Alwin zelf) werd vader Klaas, die vanwege zijn zege in 2017 de gedoodverfde winnaar was, met duidelijke cijfers door zoon Alwin verslagen.

In de semifinale om de derde en vierde plaats ging Ben Verheul met de derde prijs aan de haal.

Namens de hele vereniging:  Gefeliciteerd Alwin, Klaas en Ben.