Nieuws en feiten over Tafeltennisvereniging Meppel 2019


Laatste competitie week

 

De competitie is afgelopen En de balans kan worden opgemaakt.

 

Team 1 verloor de laatste wedstrijd met 7-3 en eindigt op een veilige 4e plaats

Team 2 won de laatste wedstrijd met 7-3 en eindigt eveneens op de 4e plaats

Team 3 verloor de wedstrijd met 8-2 en eindigt onderaan in de poule en zal degraderen

Team 4 won de laatste wedstrijd met 7-3 en eindigt ook op een veilige 4e plaats

Team 5 verloor de wedstrijd met 7-3 en eindigt ook onderaan in de poule. afhankelijk of er een 6e klasse komt degraderen zij of spelen weer 5e klasse.

 

Zo als jullie zien is er veel overeenstemming tussen de teams. Een uitslag van 7-3 en eindigen op een 4e of laatste plaats

 

 

 


Meppeler Courant van 19 juni 2019


Klaas Pot is de winnaar van de clubkampioenschappen 2019.

 

Dinsdag 14 mei was het weer zover de jaarlijkse clubkampioenschappen van TTV Meppel.

20 man gingen deze avond de strijd aan voor de felbegeerde titel van clubkampioen 2019.

Na het inloten van de deelnemers, die verdeeld werden over 3 Poels, werd er gestreden in een best of 3 format.

Op de 6 beschikbare tafels werd er hard gestreden voor de eerste 2 plaatsen in de poules die recht gaven op plaatsing voor de volgende ronde. Deze 6 plaatsen werden aangevuld met  2 Lucky loosers. Al gauw werd duidelijk dat de gevestigde orde, team 1 en team 2, zich makkelijk zouden plaatsen voor de volgende rondes, aangevuld met Ben Verheul en Edward Hulleman.

Na deze ronde verschenen toch wel de verwachte namen op het bord voor de halve finales waarin Alwin Pot ( na zijn winst van vorig jaar geen verassing) zich wist  te plaatsen door met goed spel Michel ten Hoeve uit het toernooi te slaan.

De halve finales waren daardoor als volgt: Richard Abels moest het opnemen tegen Klaas Pot en Jan Supér nam het op tegen Alwin Pot voor een plek in de finale nu in een best of 5 format.

Richard Abels tegen Klaas Pot was een zeer spannende strijd en de volle  5 games waren nodig om een winnaar te bepalen en de winst ging nipt naar Klaas Pot die net als vorig jaar zich kon melden voor de finale. Ook dit keer zou hij het weer op moeten nemen tegen zijn zoon Alwin Pot die Jan Supér in 4 sets de baas was. Maar eerst nog de strijd om de 3e plaats, deze werd eenvoudig gewonnen door Richard Abels, Supér had duidelijk al zijn kruit al verschoten in de voorgaande partijen en kon het snelle spel van Abels dan ook niet pareren.

 

Net als vorig jaar stonden vader en zoon Pot weer tegenover elkaar echter zou dit keer senior met gedegen spel Junior de baas zijn, wat vorig jaar nog andersom was. Titelverdediger Alwin Pot moest zijn titel inleveren maar deze bleef dus wel in de familie.