Nieuws en feiten over Tafeltennisvereniging Meppel 2019/2020


Begin januari 2020 waren de Drentse Kampioenschappen in Coevorden. Richard behaalde een ijzersterke tweede plek in poule C. Gefeliciteerd ! Klaas boekte in poule B vier zeges in zeven wedstijden.

In het Veteranentoernooi wisten Ben en Zeger helaas geen potten te breken.

 

Maandag 13 januari 2019 was er het traditionele DETO-toernooi in Nijeveen. Tien deelnemers van Meppel deden weer volop in de strijd mee. Klaas, Richard, Ron, JanS, Zeger, Alwin, Franjo, Addy en Andries konden helaas hun poule niet winnen en mochten dus niet naar de volgende ronde. Maar Ben hield de Meppeler eer hoog, met uiteindelijk winst in de B-groep (en een grote beker).Meppeler Courant van 19 juni 2019


Klaas Pot is de winnaar van de clubkampioenschappen 2019.

 

Dinsdag 14 mei was het weer zover de jaarlijkse clubkampioenschappen van TTV Meppel.

20 man gingen deze avond de strijd aan voor de felbegeerde titel van clubkampioen 2019.

Na het inloten van de deelnemers, die verdeeld werden over 3 Poels, werd er gestreden in een best of 3 format.

Op de 6 beschikbare tafels werd er hard gestreden voor de eerste 2 plaatsen in de poules die recht gaven op plaatsing voor de volgende ronde. Deze 6 plaatsen werden aangevuld met  2 Lucky loosers. Al gauw werd duidelijk dat de gevestigde orde, team 1 en team 2, zich makkelijk zouden plaatsen voor de volgende rondes, aangevuld met Ben Verheul en Edward Hulleman.

Na deze ronde verschenen toch wel de verwachte namen op het bord voor de halve finales waarin Alwin Pot ( na zijn winst van vorig jaar geen verassing) zich wist  te plaatsen door met goed spel Michel ten Hoeve uit het toernooi te slaan.

De halve finales waren daardoor als volgt: Richard Abels moest het opnemen tegen Klaas Pot en Jan Supér nam het op tegen Alwin Pot voor een plek in de finale nu in een best of 5 format.

Richard Abels tegen Klaas Pot was een zeer spannende strijd en de volle  5 games waren nodig om een winnaar te bepalen en de winst ging nipt naar Klaas Pot die net als vorig jaar zich kon melden voor de finale. Ook dit keer zou hij het weer op moeten nemen tegen zijn zoon Alwin Pot die Jan Supér in 4 sets de baas was. Maar eerst nog de strijd om de 3e plaats, deze werd eenvoudig gewonnen door Richard Abels, Supér had duidelijk al zijn kruit al verschoten in de voorgaande partijen en kon het snelle spel van Abels dan ook niet pareren.

 

Net als vorig jaar stonden vader en zoon Pot weer tegenover elkaar echter zou dit keer senior met gedegen spel Junior de baas zijn, wat vorig jaar nog andersom was. Titelverdediger Alwin Pot moest zijn titel inleveren maar deze bleef dus wel in de familie.