Nieuws en feiten over Tafeltennisvereniging Meppel 2018


TTV Meppel worstelt in de 2e klasse

Het eerste team van tafeltennisvereniging Meppel worstelt in de voorjaarscompetitie. Vanwege een versterkte degradatieregeling is handhaving in de tweede klasse dit seizoen extra lastig. Het nipte verlies tegen directe concurrent Olympia ’54 uit Emmercompascuum komt dan ook niet goed uit.

 

Na prima winst van Jan Supèr, met goed gecontroleerd aanvalsspel tegen Martin Schoonbeek – die deze avond de zwakste bleek en drie keer verloor –, kwamen de Meppelers drie partijen achtereen niet tot winst. De daarmee opgelopen achterstand werd niet meer goedgemaakt, zodat een 4-6 eindstand in de boeken kwam. Opvallend sterk deze avond was het optreden van vierde man Hans Righolt. Als invaller voor de zieke Michel ten Hoeve kwam hij met zijn verrassende aanvalsslagen tweemaal tot prima winst; vooral de overwinning op Hans Greevink was van grote klasse. Tegen de sterktste Olympiaan Erwin Goossen capituleerde Righolt na een marathonpartij pas bij 17-19 in de vijfde game. Klaas Pot daarentegen had een bijzonder moeilijke avond, kon niet optimaal zijn geliefde snelle korte-noppenspel spelen en moest uiteindelijk zowel Greevink als Goossen feliciteren. Jan Supèr tenslotte wist zijn sterke opening geen goed vervolg te geven en bleef tegen de voor hem onvoorspelbare en onbespeelbare noppen-specialisten Greevink en Goossen ook puntloos. Resumerend: eindstand 4-6, winstpartijen voor Meppel: Supèr 1, Righolt 2, Pot 1.


Gelijkspel Meppeler tafeltennissers

Het eerste team van tafeltennisvereniging Meppel is de voorjaarscompetitie redelijk begonnen. Thuis tegen Hou Tafel 3 uit Coevorden werd het na een spannende wedstrijd 5-5. Ambitie is wederom handhaving in de 2e klasse - deze gezamenlijke teamprestatie is een mooie eerste stap.

De avond begon wat teleurstellend, met verlies in drie games voor Michel ten Hoeve tegen de altijd onvoorspelbare en verrassend hard slaande Martin te Velde. Jan Supèr won daarna verdiend - zij het met klein verschil - in een tactisch steekspel tegen Gert Assen. Klaas Pot bevestigde zijn positie als kopman, en won met zijn snelle korte-noppenspel in drie spannende games van de sterke aanvaller Marcel Kerpels. Pot en Supèr kwamen vervolgens in het dubbelspel te kort, waarmee een 2-2 tussenstand op het bord stond.

 

 Supèr won na de pauze met goed gecontroleerd aanvalsspel ook zijn tweede partij, tegen Te Velde; later op de avond moest hij echter buigen voor de opslag en het aanvalsspel van Kerpels. Ook de nog niet helemaal van blessures herstelde Ten Hoeve kon niet tegen Kerpels op, maar won in de laatste partij van de avond wel sterk van Gert Assen en kwam zodoende tot één uit drie. Ook Klaas Pot won zijn tweede partij, tegen Assen - die daarmee op nul bleef staan deze avond - maar verloor in zijn slotpartij zeer verrassend tegen Te Velde, die ook zichzelf op basis van de ratings weinig kansen had toebedicht. Eindstand 5-5, winstpartijen voor Meppel: Ten Hoeve 1, Supèr 2, Pot 2.


Vrijdag 5 januari j.l. werden de open Drentse Kampioenschappen in Coevorden gehouden.

Hier werd Zeger Plug tweede bij de Veteranen in de gecombineerde 3e en 4e klasse.