Nieuws en feiten over Tafeltennisvereniging Meppel 2018


Nipte derde overwinning TTV Meppel

 

Het vlaggenschip van tafeltennisvereniging Meppel wist ook zijn derde wedstrijd te winnen. In Valthe werd het in een gelijk opgaande strijd 6-4 tegen het derde team van Tornado ’65. Met deze zege blijft het Meppeler team goed meedoen om de koppositie in de poule. Zonder de geblesseerde Michel ten Hoeve (schouder) en Jan Supèr (hamstring) is het dezer weken puzzelen met de opstelling. Ditmaal viel Alwin - zoon van Klaas - Pot uit het derde team verdienstelijk in, al kwam zijn goede spel helaas niet in de score tot uitdrukking. Tegen Johan Cremer, de sterkste speler bij Tornado, kwam hij met vijf games nog het dichtste bij. De kar moest zodoende ook deze keer worden getrokken door Klaas Pot, die wederom drie partijen in winst wist om te zetten. Dat vroeg tegen de opvallend sterk spelende Tanneke Melis overigens wel vijf spannende games. In het zog van Pot sr. wist Richard Abels twee partijen te winnen; hij verloor alleen van Johan Cremer. In de spannendste partij van de avond kon hij tegen Melis pas na een achterstand van 0-2 in games en 8-10 in de derde game het tij keren, om toch nog de partij te winnen. Derde man aan Valther kant Rob Dubbelboer moest met zijn zege tegen Alwin Pot genoegen nemen. 

Eindstand 6-4. Winstpartijen voor Meppel: Klaas Pot 3, Richard Abels 2, Alwin Pot 0, dubbel 1.


TTV Meppel verovert koppositie

 

In de tweede ronde van de najaarscompetitie wist het eerste team van tafeltennisvereniging Meppel wederom te winnen. In Dedemsvaart werd het 7-3 tegen de verrassende koploper tot dan toe. Met deze zege ligt het team op koers voor de beoogde promotie naar de tweede klasse. Makkelijk ging het echter niet tegen het damesteam van Dedemsvaart 4. Vijf van de zeven Meppeler zeges kwamen pas na vier of zelfs vijf games tot stand. Meteen al in de eerste partij moest kopman Klaas Pot tot het uiterste gaan om uiteindelijk nipt te winnen van de sterk spelende Annet Sieltjes. Ook Richard Abels – na enkele jaren afwezigheid teruggekeerd achter de tafel – moest flink aan de bak, maar versloeg toch Yvon Pazie in vier games. Derde man Jan Supèr moest vervolgens aan het eind van zijn partij tegen Laura Kroes met een hamstring-blessure naar de kant, waardoor hij deze avond geen punten aan de Meppeler score kon bijdragen. Gelukkig wisten zowel Pot als Abels in het verdere verloop wel al hun partijen te winnen, en samen ook het dubbelspel.

 

 

Eindstand 7-3. Winstpartijen voor Meppel: Pot 3, Abels 3, Supèr 0, dubbel 1.


Alwin Pot is de verrassende winnaar van de clubkampioenschappen 2018 van TTV Meppel.

Alwin Pot, die dit seizoen al promoveerde met zijn team, zorgde voor een grote verrassing. Na twee spelers uit team 2 al in de series te verslaan, moest de derde speler uit dat team zich in de kruisfinale gewonnen geven.

Omdat zijn vader Klaas ongeslagen was in de series en in de kruisfinale won van Kees Schutter, werd het een finale tussen vader en zoon Pot.

Tot ieders verrassing (behalve die van Alwin zelf) werd vader Klaas, die vanwege zijn zege in 2017 de gedoodverfde winnaar was, met duidelijke cijfers door zoon Alwin verslagen.

In de semifinale om de derde en vierde plaats ging Ben Verheul met de derde prijs aan de haal.

Namens de hele vereniging:  Gefeliciteerd Alwin, Klaas en Ben.